Skrill (Moneybookers)

 

Skrill (Moneyoookbers) este o banca virtuala cu ajutorul caruia poti sa-ti alimentezi conturile de la agentiile de pariuri, precum poti face diferite tranzactii, poti sa faci cumparaturi de pe internet.

Este foarte usor sa folosesti Skrill. In doar cativa pasi poti sa faci tranzactii pentru care ai astepta zile intregi daca ai recurge la alte modalitati.

Primul pas -  Deschiderea unui cont la Skrill

Pe partea dreapta a paginii principale gasesti un buton "Register". Daca dai click pe butonul respectiv in pagina urmatoare ti se cere o adresa de e-mail, precum si o parola, cu ajutorul caruia vei putea sa-ti accesezi contul.

Tot aici poti sa alegi intre optiunile: cont personal sau cont pentru firma. Urmatorul pas este sa-ti alegi tara de provenienta din lista, precum moneda si limba in care vrei sa folosesti contul tau de Skrill. La sfarsit trebuie sa introduci codul de siguranta, pe care il gasesti in casuta hasurata. Daca ai completat aceste lucruri atunci poti sa dai click pe butonul "Next". Urmatorul pas este sa-ti verifici casuta postala, deoarece trebuie sa primesti un mail de la Skrill, in care vei gasi un link, pe care trebuie sa dai click. Aceasta este o procedura standard prin care cei de la Skrill verifica daca adresa de mail este una valabila. Intre timp la pasul trei, trebuie sa-ti completezi formularul cu datele personale. Daca ai parcurs corect aceste pasi, atunci inregistrarea ta la Skrill s-a realizat.

 

Pasul 2 - Cum sa depui bani la Skrill?

 

Dupa ce ai intrat in contul tau Skrill, poti sa-ti alimentezi contul daca in meniul din partea de sus dai click pe "Upload Funds".

Urmatorul pas este sa alegi modalitatea prin care vrei sa-ti alimentezi contul: alimentare prin card, sau alimentare prin transfer bancar.

1. Transfer bancar:

Contul tau Skrill poti sa-ti alimentezi prin transfer bancar, iar acest lucru nu te costa nimic. Dezavantajul insa este faptul ca trebuie sa astepti de la 2 pana la 5 zile, pana cand banii vor aparea in cont.

Daca alegi aceasta modalitate de depunere, atunci pe site vei gasi numarul de cont a celor de la MB, unde trebuie sa trimiti banii. Cei de la Skrill au deschis conturi in mai multe tari, in Romania ei lucreaza cu Raiffeisen Bank, deci trebuie sa faci un transfer bancar intern.

Urmatoarele date trebuie sa precizezi la banca, si trebuie sa ceri ca banii sa fie virati in contul respectiv (Account Holder - Detinatorul contului, Bank - Numele bancii, City/Town - Oras, Swift - Codul Swift, IBAN - Codul IBAN, Account currency - Moneda in care este deschis contul, Reference - este foarte important sa precizezi numarul de referinta, deoarece in acest fel de identifica cei de la Skrill).

Important de stiut este faptul ca detinatorul contului de la care trimiti banii trebuie sa fii tu, deoarece Moneybookers nu agreaza plati de la alte persoane.

2.Alimentarea contului prin card:

Este mult mai rapid sa-ti alimentezi contul Skrill, prin card, deoarece banii vor fii pe cont imediat dupa ce alimentezi, si nu trebuie sa astepti zile intregi, desi are si dezavantaje, deoarece la fiecare tranzactie trebuie sa platesti un comision de 1,90%.

Dupa ce alegi modalitatea de alimentare prin card, trebuie sa precizezi numele, exact asa cum apare pe card. Urmatorul pas este sa alegi tipul cardului care poate fii de mai multe feluri: Visa, Mastercard, American Expres, Visa Electron, JCB, Diners. Pasul al treilea este sa introduci numarul cardului, data expirarii, precum si codul CVC, cod care se afla pe spatele cardului.

Daca ai terminat si cu introducerea acestor date, atunci trebuie sa precizezi daca suma cu care alimentezi contul il vei folosi la jocuri de noroc(Gaming), sau in alte scopuri (Non-Gaming).

Daca bifezi partea a treia, atunci datele cardului nu se vor pierde, asa ca nu trebuie sa completezi de fiecare data, cea ce este un avantaj.

Este important de stiut! La prima depunere Skrill iti va verifica cardul, pentru a elimina orice suspiciune de tranzactii ilegale. Aceasta verificare se va face doar la prima alimentare cu cardul, dupa care totul va decurge in mod normal, rapid. Verificarea consta in urmatoarea: Skrill va retrage de pe card o suma mica, intre 1,01 si 2,99 euro. Urmatorul pas este sa te deplasezi la banca pentru a afla exact suma care a fost retrasa. Aceasta suma va aparea pe extrasul de cont. Daca ai aflat suma retrasa de catre Skrill, atunci trebuie sa intri in contul tau de la Skrill, iar la "verify credit/debit card" trebuie sa precizezi aceasta suma. Daca ai parcurs corect acesti pasi, si ai introdus corect suma retrasa de Skrill, atunci totul este ok, si vei putea sa-ti folosesti cardul oricand la alimentarea contului. Suma retrasa de catre Skrill va aparea in contul tau.

Comisioane la tranzactii:

  • la transfer bancar nu exista comision
  • daca depui bani prin card, atunci comisionul este de 1,9%

 

Pasul 3 - Trimiterea baniilor

Cu siguranta multi dintre voi vor sa-si alimenteze conturile de la agentiile de pariuri, ori vreti sa trimiteti bani prietenilor, rudelor. Acest lucru poate fii facut prin Skrill foarte usor.

Dupa ce intri in contul tau Skrill, in meniul de sus, vei gasi butonul "Send Money". Dand click pe acest buton va aparea urmatorul lucru:

In casuta "Amount" trebuie sa introduci suma dorita, iar la "Currency" trebuie sa alegi moneda in care doresti tranzactia. Iar ca servicii suplimentare mai jos poti sa alegi ca la anumite date precizate sa trimita bani automat (schedule payments).

Dand click pe "Next", va aparea pasul doi al tranzactiei, unde trebuie sa introduci adresa de e-mail al celui caruia ii trimiti banii, precum si subiectul mailului (e-mail subject), si anumite precizari (explanation note). Daca ai introdus aceste lucruri urmeaza pasul 3.

La pasul 3 trebuie sa introduci datele amanuntite ale tranzactiei (recipient e-mail : adresa de mail al recipientului; recipient status : acesta poate fii registered, adica are cont Skrill, sau not registered, adica nu are cont Skrill; "You will send" : aici scrie suma pe care il vei trimite, iar mai jos  "Fee", adica costul tranzactiei). Daca totul este in regula si ai completat corect casutele, atunci poti sa dai click pe butonul "Send", iar pe pagina urmatoare ti se va cere sa introduci data ta de nastere, din motive de siguranta. Dupa ce ai completat casutele atunci da click pe butonul "Next". Daca ai completat corect toate datele atunci tranzactia va reusi, iar banii vor fii pe drum catre destinatari.

Comisionul la trimiterile de bani este de 1%.

 

Pasul 4 - Retragerea baniilor

Daca vrei sa retragi o anumita suma de la Skrill, atunci trebuie sa dai click pe butonul "Withdraw". Aici vei avea trei modalitati, prin care poti sa-ti retragi banii: tranfer bancar, retragere prin card, si retragere prin cec.

Ce este codul SWIFT?

Codul Swift ( Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), este un cod acceptat pe plan mondial, care are ca scop identificare bancilor. In locul codului Swift se mai foloseste si codul BIC ( Bank Identifier Code). Codul poate sa aiba 8 sau 11 caractere. La banca unde ai contul trebuie sa intrebi de codul SWIFT.

Ce este codul IBAN?

Codul IBAN (International Bank Account Number) este un nr. de cont international. Codul IBAN este compus de 28 de caractere, insa numarul acestora difera de la o tara la alta.

Daca vrei sa retragi bani de la Skrill, atunci este important sa stii ca trebuie sa platesti anumite comisioane pentru tranzactii. Daca alegi transfer bancar, ori retragere prin card, atunci comisionul este de 1,80 euro, retragerea prin cec are un comision de 3,50 euro. Cea mai buna modalitate este prin transfer bancar, ori retragerea prin card, deoarece comisionul este mai mic, iar perioada in care vei primi banii este mai scurta.

Nu exista suma minima pe care poti sa retragi, insa trebuie sa tii cont ca din suma retrasa se va retine si comisionul de retragere. Suma vei primi in moneda in care ai contul la Skrill.

La Skrill poti sa te uiti la datele tale personale, daca dai click pe "My Account", iar la "History" poti sa te uiti la tranzactiile facute pana in momentul de fata. La "Profile" poti sa-ti schimbi datele personale.

Daca vrei sa deschizi un cont la Skrill, click aici.

Daca ai nelamuriri in legatura cu Skrill atunci nu ezita sa-ti pui intrebarile pe Forum.