Pariurile P2P

Ce sunt de fapt pariurile Persoană cu Persoană (P2P)?

Prin pariurile p2p poți să oferi cote pentru alți utilizatori și în același timp pot să cumperi cote de la alte persoane. Aceste pariuri nu au nici o legătură cu casa de pariuri, totul se întâmplă între utilizatori (pariori). La acest tip de pariu tu de exemplu poți deveni bookmaker și poți oferi cote pentru diferinte evenimente sportive. Există două cuvinte semnificative la pariurile p2p: "oferă" și "acceptă". Dacă vrei să devii un fel de bookmaker atunci tu oferi o cotă sau un eveniment sportiv pentru ceilalți, iar ei la rândul lor cumpără acele cote, le acceptă. Așa funcționează casele de pariuri, ei oferă cote și evenimente sportive pentru clienții lor. Siteul care oferă pariurile p2p percepe un comision dar numai pentru cei care oferă cota.

Acceptă (Back):

Acest tip de pariu este cunoscut de toată lumea. Te gândești la un rezultat și îl joci. Ex. vrei să pariezi pe victoria lui Palermo în următorul meci. Cota este de 2,30 iar miza să zicem 100 de euro. Dacă câștigă Palermo atunci câștigi 230 de euro (cota*miza), iar dacă pierde atunci pierzi și tu 100 de euro.

Oferă (Lay):

Acesta este opusul cuvântului Acceptă. Așa funcționează o agenție de pariui. Ex. oferi o cotă pentru victoria celor de la Fiorentina, să zicem cu cota de 2,10 și cu 100 de euro. Asta înseamnă că tu ai vrea ca Fiorentina să nu câștige. Dacă Fiorentina nu câștigă, adică pierde, sau face egal, în acest caz tu câștigi 100 de euro. În cazul în care Fiorentina bate atunci pierzi 110 euro (cota*miza) - miza.

Cum funcționează?

Dacă te joci la o agenție de pariuri atunci poți să zici că ești un jucător pasiv, deoarece nu poți să zici agenției să-ți ofere cota mai mare pentru un meci. Agenția oferă o cotă și depinde de noi dacă o acceptăm sau nu. În cazul pariurilor P2P se întâmpla la fel, cineva oferă o cotă pentru un eveniment și depinde de noi dacă o acceptăm sau nu. Putem să facem de ex. și următorul lucru în cazul pariurilor P2P: vrem să pariăm pe Lazio, dar în momentul respectiv cota este de numai 1,60 iar noi am dori o cotă mai mare, să zicem 1,80. În acest caz ne înscriem pe o listă de așteptare și acolo scriem ce cotă am dori. Dacă cineva oferă 1,80 atunci automat acceptăm cota. Acest lucru se referă și la oferirea cotelor. Să zicem de ex. că noi oferim cota de 1,65 pentru victoria lui Chelsea, cu 100 de euro, cea ce înseamnă că cei care acceptă această ofertă poate să parieze în total maxim 100 de euro. În cazul în care câștigă Chelsea, atunci noi trebuie să plătim pentru cei care au acceptat oferta (miza*cota). Dacă Chelsea pierde sau face egal atunci câștigăm mizele celor care au acceptat oferta noastră. Atenție: Miza maximă este de 100 de euro, iar acest lucru înseamnă, că dacă cineva a oferit deja 50 de euro pe oferta noastră, atunci următoarele mize pot însuma în total 50 de euro, deoarece limita este de 100 de euro.

Dacă nu acceptă nimeni oferta noastră, atunci vom primiii înapoi banii. Dacă limita este de ex. de 100 de euro, dar cei care au acceptat oferta noastră au pus ca miză numai 50 de euro, restul de 50 îl vom primii înapoi.

Acest tip de pariu crește de la o zi la alta în popularitate, deci merită încercat.

Dacă ai întrebări în legătură cu parirurile p2p intră pe Forum.