Derbyuri locale

Italia:

AS Roma - Lazio Roma

Cele două echipe romane joacă pe același stadion. Întotdeana există o tensiune ridicată, când joacă cele două formații. Meciul se termină de multe ori la egalitate.

Ac Milan - Inter Milan

Cele două echipe din Milano joacă și ele pe același stadion și anume San Siro (Giusseppe Meazza). Cele două echipe dau totul pe teren, orgoliile sunt mari, tensiunea și mai mare. În ultimii ani Ac Milan a triumfat în fața celor de la Inter.

Ac Torino - Juventus Torino

Aceste două echipe joacă pe același stadion. Ac Torino este în Serie B, dar probabil va reveni în prima ligă italiană. Interesant este faptul că, deși Juventus este o echipă de top și cunoscut de toată lumea, totuși torinezii țin mai mult cu Ac Torino, acest lucru fiind evident dacă ne uităm câți spectatori sunt la meciurile celor de la Juve.

Sampdoria - Genoa

Este și acesta un derby local, cele două echipe jucând pe același stadion. Deseori meciurile între ei se termină la egalitate. Genoa întotdeauna face meciuri bune când joacă cu Sampdoria.

Spania:

Atletico Madrid - Real Madrid

Acest meci este derbyul orașului Madrid. Cele două echipe joacă pe terenuri diferite. Întotdeauna sunt meciuri intense, greu de precizat cine câștigă.

Espanyol - Fc Barcelona

Acest meci este derbyul catalan. Cele două echipe joacă pe terenuri diferite, de cele mai multe ori câștigă Fc Barcelona.

Betis Sevilla - Fc Sevilla

Cele două echipe joacă pe același stadion, însă nu sunt întotdeauna în aceași divizie. De multe ori meciul se termină la egalitate.

Gijon - Oviedo

Cele două echipe joacă pe terenuri diferite dar rareori joacă pe teren propriu deoarece capacitatea stadioanelor este redusă și pentru acest lucru ei joacă pe teren neutru. Cele două echipe sunt din orașe învecinate. Deobicei nu se marchează multe goluri.

Anglia

Wimbledon - Crystal Palace

Cele două echipe joacă pe același stadion. Nu este recomandat să pariați pe aceste meciuri deoarece de multe ori meciul se termină cu un scor ciudat.

Stoke - Portvale

Cele două echipe joacă pe terenuri diferite. Întotdeauna sunt meciuri intense, pozițiile lor din clasament nu infuențează rezultatul meciului.

Norwich - Ipswich

Între cele două echipe există o distanță geografică considerabilă. Se mai numește Derbyul Angliei. Deobicei echipa care joacă pe teren propriu câștigă.

WBA - Wolves

Acest meci este unul dintre cele mai tari derbyuri din campionatul englez. Fanii celor două echipe se urăsc între ei. Deobicei sunt meciuri intense, dificil de prezis rezultatul final.

Sheffield Utd - Sheffield Wed.

Acest meci este derbyul orașului Sheffiels, cel două echipe joacă pe stadioane diferite. Este dificil de prezis rezultatul partidei, indiferent de pozițiile ocupate de cele două echipe.

Liverpool, Everton, Tranmere

Meciurile dintre Livepool și Everton se mai numește și: Merseyside derby. Fc Liverpool are un mic avantaj în fața celor de la Everton. În aceste meciuri rezultatul de egalitate este rar întâlnit. Tranmere joacă într-o ligă inferioară dar poate produce probleme pentru cele două echipe din Premier League.

Manchester Utd. - Manchester City

Acest meci este derbyul orașului Manchester. United are renume în Europa, dar City este foarte iubit în oraș. Cele două echipe joacă pe terenuri diferite.

Bristol C - Bristol R

Meci intens întotdeauna în sudul Angliei. Cele două echipe joacă în campionate inferioare.

Sunderland, Middlesbrough, Newcastle

Derbyurile din Nord-estul Angliei sunt întotdeauna foarte disputate, dar deseori câștigă echipa care joacă acasă. Sunderland este o echipă foarte bună pe teren propriu.

Aston Villa - Birmingham

Acest meci este derbyul orașului Birmingham. Un meci în care este dificil de zis cine câștigă.

Arsenal - Tottenham

Este o mare rivalitate între aceste două echipe din Londra. Se mai numește derbyul Nord-londonez. Stadioanele celor două echipe se află la câteva sute de metri unul de celălalt. Întotdeauna este un meci deschis oricărui rezultat.

West Ham, Chelsea, Charlton

Cele trei echipe sunt din Londra. Întotdeauna sunt meciuri frumoase între cele trei echipe. În momentul de față Chelsea joacă totul altceva față de anii precedenți.

Germania:

1860 München - Bayern München

Cele două echipe au jucat până acum pe același teren, însă în momentul de față ei joacă pe terenuri diferite și în diferite divizii. Meciurile dintre cele două echipe sunt întotdeauna intense și interesante.

St.Pauli - Hamburg

Cele două echipe joacă pe stadioane diferite. Nu contează terenul propriu la aceste derbyuri din Hamburg.

Uerdingen - Gladbach

Cele două echipe sunt din orașe învecinate, din 1990 acest meci este un derby special, în acel an cele două echipe au scos un scor alb 0-0 și cele două echipe sau salvat de la retrogradare.

Fc Köln - Leverkusen

Deobicei când Fc Koln joacă pe teren propriu rezultatul de egalitate este des întâlnit, iar când Leverkusen joacă pe teren propriu deseori câștigă.

Schalke - Dortmund

Meciuri intense și grele de prezi în zona Ruhrului. Deobicei e bine să pariăm pe rezultat egal.

Scoția:

Celtic - Glasgow Rangers

Acest meci este mai mult decât un simplu meci de fotbal. Aici este vorba și despre religii (catolici și proteștanși). Cele două echipe joacă pe terenuri diferite. Întotdeauna este o mare plăcere să te uiți la asemenea meciuri. Jucătorii celor două echipe dau totul pe teren.

Hearts - Hibernian

Acest meci este derbyul orașului Edinburgh. Cele două echipe joacă pe terenuri diferite. Este recomandat să pariezi pe rezultat egal.

Dundee Fc - Dundee Utd.

Este derbyul orașului Dundee. Acest meci nu se termină la egalitate de prea multe ori, cum ar crede cineva.

Franța:

Lyon - St.Etienne

Cele două echipe joacă pe terenuri diferite. Nu sunt din același oraș, dar întotdeauna sunt meciuri strânse între cele două echipe. Este greu de prezis rezultatul partidei.

Marseille, Nice, Cannes

Cele trei echipe sunt din sudul Franței. Întotdeauna sunt meciuri tari, cu rezultate strânse. Aveți grijă când pariați pe aceste meciuri.